Nu står det klart att UW-ELAST AB, som ingår i Garpco-koncernen, förvärvat företaget TM Rubber SP som tillverkar produkter av silikon och gummi. Den största delen av produktionen handlar om legotillverkning. TM Rubber SP har i dagsläget 18 anställda och ligger Dobra utanför Szczecin i nordvästra Polen. En stor del av produktionen sker redan idag till kunder i Skandinavien och merparten av produkterna är medicinska produkter som är tillverkade av flytande silikon.

Exempel på silikonprodukter som tillverkas av TM Rubber SP

Gotlands Gummifabrik, GGF, är sedan flera år ett helägt dotterbolag till UW-ELAST AB och genom förvärvet av TM Rubber SP bildas en stark och konkurrenskraftig aktör i segmentet polymera material. Gotlands Gummifabrik ska tillsammans med TM Rubber erbjuda högkvalitativ legoproduktion av gummi- och silikonprodukter, där de olika bolagen ska inrikta sig mot olika kundsegment.

TM Rubbers nybyggda anläggning i Polen är främst anpassad för tillverkning av produkter inom medicinteknik vilket ställer extra krav på produktion i ren miljö. Viss del av produktionen i Gotlands Gummifabrik inom ”medtechprodukter” flyttas över till TM Rubber då lokaler och förutsättningarna är så mycket bättre där.

Henrik Jungert, VD för UW-ELAST AB och ansvarig för affärsområdet polymera material, beskriver förvärvet av TM Rubber som en intressant breddning som innebär att det bildas en komplett grupp inom polymera material tack vare kunskapen om flytande silikon inom TM Rubber. Redan nu finns vissa planer på utbyggnad av anläggningen i Polen med fokus på ytterligare produkter. Det finns goda förutsättningar att ta nya marknadsandelar, inte bara med produkter av gummi och silikon utan även med produktgruppen polyuretan.

“Vi är mycket glada att det kommer in nya starka ägare som med branschkunskap och uttalad långsiktighet, vill satsa vidare” uttalar Aneta och Rolf Månsson som är säljare av bolaget genom sina svenska bolag.

Ladda ner pressrelease här (svenska)

OTD 2019.

2019/10/16|

Det blev givande dagar på Offshore Technology Days i Stavanger. Vi märker en klart växande optimism i den Norska offshorebranschen. Efter avslutad mässa kan vi summera ett antal lovande besök i montern. Vi ses nästa [...]

ELMIA Subcontractor 12-15 nov

2019/10/14|

I år finns vi med på ELMIA Subcontractor i Jönköping. Vi ställer ut tillsamman med vårt dotterbolag Gotlands Gummifabrik. Varmt välkommen att besöka oss! Vi ser fram emot att träffa gamla trogna kunder, såväl som [...]