Polyuretanskum

Polyuretanskum, även benämnt som PUR-skum, är polyuretan i skumform som har mycket goda isolerande egenskaper.

Polyuretan är känt för att vara både slittåligt och elastiskt, ett material som passar till mycket. Särskilt som material i produkter som används i krävande miljöer.

UW-ELAST är ledande tillverkare av polyuretanprodukter i Norden

Skummad polyuretan, Flex Integral

Flex Integral

Typiska produkter där Flex integral används är rattar, växelspaksknoppar och sittdynor där PUR-materialets olika egenskaper kan kombineras. Vid behov kan kärnor av såväl trä eller metall gjutas in i PUR-skummet för att kombinera mjukhet och hårdhet.

Polyuretanskum, Styv Integral

Styv Integral

Styv Integral  används i exempelvis paneler för fordonsindustri och medicinsk industri, även i knappar och reglage. För att få högre UV-beständighet kan ytan lackeras och materialet kan tas fram i olika brandklasser.

PUR-skum, Isolering

Isoleringar

Polyuretanskum har mycket god isoleringsegenskaper och fungerar som isolering mot både kyla och värme, vilket är ännu ett exempel på polyuretanets mångsidighet.  PUR-skum, polyuretanskum, är dessutom effektivt för stöt- och ljuddämpning. Det kan brandklassas och göras antistatiskt.

Möjligheterna med polyuretanskum (PUR-skum)

Polyuretanets möjligheter och egenskaper gör polyuretan till ett tacksamt material för formgivare och konstruktörer att arbeta med. Beroende på produktionsteknik skapas polyuretan med alla grader av hårdhet, från mjukt till hårt.

Polyuretan, PUR, fäster mot metall, trä, abs, glas, pp och flera andra material.

Vi finns nära våra kunder

Tack vare våra produktionsenheter i Burseryd, Traryd och Mariestad finns vi nära våra Skandinaviska och Europeiska kunder. Detta medför betydande kundfördelar.

När det gäller produkter i polyuretanskum och högkvalitetsprodukter i polyuretan är vi underleverantörer till flera ledande och välkända företag.