UW-ELAST har förvärvat Gotlands Gummifabrik AB

Garpcokoncernen växer genom nytt företagsförvärv

UW-ELAST AB som är en del i Garpcokoncernen har idag förvärvat Gotlands Gummifabrik AB.

Produkter - Gotlands Gummifabrik med fabrik i Hemse på Gotland Gotlands Gummifabrik med fabrik i Hemse på Gotland startade sin verksamhet 1982 och är leverantör av gummi och siliconkomponenter till ett stort antal kunder inom ett flertal branscher såsom medicin, kablage, design, bilindustrin och skydds/andningsutrustning.

Samarbetet med beställare inom många branscher har skapat en flexibel tillverkning, allt från små detaljer till kompletta komponenter och helt färdiga produkter. Gotlands Gummifabrik har även egen formtillverkning vilket gör att företaget klarar komplicerade produkter. Gotlands Gummifabrik beräknas under 2012 omsätta ca 30 mkr. Nuvarande VD och delägare Lars Holm kommer fortsätta i bolaget men då som en aktiv medlem i styrelse och ledningsgrupp.

”Det är med stor glädje vi nu låter Gotlands Gummifabrik fortsätta sin utveckling tillsammans med Garpco som vill utveckla sitt affärsområde Polymera material, vilket passar vårt bolag perfekt”, säger Lars Holm.

Som en del i generationsskiftet har Jimmy Hofacker anställts som ny VD för bolaget. Han har mångårig erfarenhet av gummibranschen och ett förflutet som platschef för Trelleborgs gummienhet på Gotland.

”Det är med spänning och förväntan jag ser fram emot denna utmaning. Jag har känt till Gotlands Gummifabrik AB i många år och vet att personalen är både kunnig och engagerad”, säger blivande VD Jimmy Hofacker.

Henrik Jungert som är VD för UW-ELAST fyller i, ”Vi ser detta som en mycket intressant breddning och komplement till vår polyuretanproduktion som leder till att vi blir en kompetent polymergrupp”.

”Genom förvärvet av Gotlands Gummifabrik stärker vi Garpco ytterligare och genom en kombination av företagsförvärv och organisk tillväxt utvecklas vi till en mycket intressant koncern”, säger Garpcos koncernchef Markus Strand.

Efter förvärvet beräknas koncernen omsätta ca 280 mkr med dotterbolag inom tre affärsområden: ”Interiör och design”, Industrikomponenter i polymera material” samt ”Industriverktyg”.

Garpcos B-aktie handlas en gång per månad via Alternativa Aktiemarknaden (www.alternativa.se).

Affären ägde rum den 9 maj 2012 och rådgivare har varit Swedbanks företagsförmedling i Linköping.

Fakta och kontakt

Gotlands Gummifabrik AB
Antal anställda: 32
Omsättning: 30 mkr
VD: Lars Holm
Email: sales(@)ggf.se
Tel: 0498-253 448
www.ggf.se

UW-ELAST AB
Antal anställda: 45
Omsättning: 72 mkr
VD:  Henrik Jungert
Email: henrik.jungert@uw-elast.se
Tel: 0501-27 94 57
www.uw-elast.se

Garpco AB (publ)
Antal anställda i koncernen: 189
Omsättning: 250 mkr
VD:  Markus Strand
Email: markus.strand@garpco.com
Tel: 036-37 19 36
www.garpco.com

Ladda ner pressreleasen:

Ledig tjänst som utvecklingsingengör/konstruktör

2023/03/28|

Är du vår nästa utvecklingsingenjör/konstruktör? Ta chansen och sök en spännande samt variationsrik tjänst hos ett marknadsledande företag med ett starkt varumärke inom branschen. Med en dynamisk verksamhet och ett komplext processflöde finns det [...]

Vi söker en maskinoperatör till UW-ELAST i Burseryd

2023/03/14|

Nu söker vi en maskinoperatör till vår anläggning i Burseryd Omfattning: Heltid Varaktighet: Tillsvidare Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning. Du som söker ska ha goda kunskaper i svenska och inneha B-körkort för personbil. Om UW-ELAST [...]

Gjutgodsrensare på UW-ELAST i Burseryd

2023/03/14|

Just nu söker vi en gjutgodsrensare till vår anläggning i Burseryd Omfattning: Heltid Varaktighet: Tillsvidare Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning. Du som söker bör ha avslutat grundskolan och krav är att du bar B-körkort för [...]

ELMIA Underleverantör 2022!

2022/11/15|

Ni missar väl inte att vi ställer ut på ELMIA Underleverantör 15-17 November. Kom och hälsa på oss i vår monter B08:51 så får du kanske möjligheten att även visa din styrka, eller varför inte [...]

ÖPPET HUS på Industrin i Mariestad….

2022/10/19|

Ta möjligheten att besöka oss på UW-ELAST på Torsdag 20 Oktober mellan 13:00 - 20:00 då vi tillsammans med 8 st andra industriföretag i Mariestad öppnar portarna så ni kan se vår verksamhet.

UW-ELAST AB förvärvar Sonoform AB

2022/09/29|

UW-ELAST AB köper polyuretanskivtillverkare. UW-ELAST AB, som är en del i Garpco-koncernen, förvärvar Sonoform AB som är en världsledande producent av kompositskivor i polyuretan. Sonoform har sin verksamhet i Tranås och tillverkar högkvalitativa skivor till [...]